OVER ONS

Wij zijn Academy Pictures, een content productiebedrijf sinds 2014, geboren en getogen in Amsterdam. We staan bekend om online content voor een diversiteit aan klanten waarbij wij in verschillende gradaties kwaliteit kunnen leveren.


We houden van het helpen van klanten om aan hun contentwens te voldoen, jongeren en het onderwijs een boost te geven en een positieve vibe!

 

Academy Pictures is een productiebedrijf dat voor verschillende online platforms produceert en externe opdrachten uitvoert voor bedrijven en organisaties. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van video's, podcasts, registratievideo’s van evenementen, promotionele video’s en andere typen content.

Een veranderlijke wereld vraagt om een flexibele mentaliteit. Aanpassingsvermogen is voor organisaties een voorwaarde voor succes. Precies daarom zijn jongeren een interessante groep. Ze zijn de belichaming van verandering: in denken en gedrag, fysiek en sociaal-emotioneel. De flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van jongeren zijn voor ons niet alleen een inspiratiebron maar een must om te betrekken bij het produceren van de content.


Verantwoord ondernemen start daarnaastbij ons. Want de inkomsten van het productiebedrijf vloeien namelijk terug naar het onderwijs; de TV Academy, waarbij ieder jaar nu 50 studenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen in het mediavak. Deze unieke en duurzame samenwerking zorgt ervoor dat onze klanten ook direct bijdragen aan onderwijs en de verbetering hiervan.De rest is geschiedenis

Ondernemer Huub Verweij begon in 2002 samen met Roel Kooij (Producent) en René Delwel (Managing Director EMG Nederland) de opleiding de TV Academy. Ook wel TVA genoemd. Jong talent krijgt de kans om middels met name masterclasses, nog beter te worden in hun vak; media maken.

Nadat er geregeld een verzoek binnenkwam met de vraag of de studenten ook video’s konden maken voor externe partijen en dat niet mogelijk was, werd er een productiebedrijf opgezet.
Academy Pictures BV was een feit en sinds 2016 heeft Mike Kasbergen hierover de dagelijkse leiding. 

 

The magic happens in Amsterdam!
Ons kantoor ligt in het centrum van de stad naast het Scheepvaartmuseum op het Marineterrein. De rijke historie van dit gebied triggert onze creativiteit en inspireert ons dagelijks om de mooiste content voor onze klanten te maken.

Missie

Academy Pictures werkt met de meest gedreven en creatieve mediatalenten. Door deze samenwerking dragen we bij aan het maatschappelijk belang van onderwijs. Wij geloven in de synergie tussen jong talent en professionals en staan voor verrassende kwalitatief hoogwaardige content van zowel grote als kleine producties.

 

Visie
‘Talented Content’ is het credo van Academy Pictures. Kwaliteit staat daarbij bovenop. Wij bieden talenten de kans te groeien en excelleren op alle vlakken van productie. Dit houdt in dat we altijd op zoek zijn naar de beste talenten om samen met professionals te werken aan uitdagende content. Deze combinatie maakt ons uniek en vormt de leidraad voor nu en de toekomst om te produceren voor zowel de nationale- als de internationale markt.